Werk als een hond: 45% denkt dat hun hond in betere conditie is dan ze zijn!

NEW YORK — Heb je de laatste tijd als een hond gewerkt? Je had als een hond moeten trainen. Volgens een nieuwe peiling van 2.000 hondenbezitters, is 45 procent van mening dat hun hond in betere conditie is dan ze zijn. Ondertussen gelooft één op de vijf (21%) het tegenovergestelde – dat ze in betere conditie zijn dan hun hond.

Wie beter in vorm is, bijna de helft van de peiling (44%) traint gemiddeld minstens één keer per week met zijn hond.

Uit het onderzoek, uitgevoerd namens Orijen Amazing Grains door OnePoll, bleek ook dat 70 procent van mening is dat buitenactiviteiten beter zijn als mensen ze doen met hun viervoeters.

De vele voordelen van het hebben van een hond

Zeven op de 10 voegen toe dat ze fysiek gezonder zijn geworden sinds het krijgen van een hond, en 68 procent haatte zelfs sporten voordat ze hun hond kregen. Bijna driekwart van de respondenten (72%) is het ermee eens dat het hebben van een hond hen de kans geeft om hun omliggende natuurgebieden meer te verkennen dan ze anders zouden hebben gedaan.

Een vijfde van de respondenten houdt van wandelen met hun hond (19%), waardoor het de tweede populairste buitenactiviteit is na uitstapjes naar het strand (19%).

“De voordelen van het bezitten van een hond reiken verder dan gezelschap,” zegt Shawn Booth, reality TV persoonlijkheid, fitness trainer en woordvoerder van Orijen Amazing Grains, in een verklaring. “Dingen samen doen is goed voor zowel je vierbenige avonturenmaatje als voor jou, en net zoals je er goed voor zorgt om ze actief te houden en goed te voeden, zorgen ze ook goed voor jou. Honden zijn actieve dieren – samen trainen is mentaal stimulerend, bouwt vertrouwen op en versterkt je band.”

honden oefenen

De voordelen stoppen niet met bewegen; bijna zeven op de tien geloven ook dat aandacht besteden aan wat hun hond eet heeft geleid tot hen om meer aandacht te besteden aan wat ze eten. Nog eens zes op de tien geloven dat hun eigen maaltijden leuker zijn als hun hond tegelijkertijd eet.

Zelfs nog steeds, 63 procent vinden het moeilijker om erachter te komen van hun hond voeding behoeften in vergelijking met hun eigen. Een op de drie gelooft dat zij en hun hond gelijk zijn als het gaat om wie een meer voedzaam uitgebalanceerd dieet eet.

“Ik let niet alleen goed op het voedsel dat ik eet, ik zorg er ook voor dat mijn hond, Walter, een voedingsgebalanceerd dieet eet, met veel dierlijke eiwitten en hoogwaardige granen”, zegt Booth. “Het is belangrijk dat we allebei goed eten, om onze actieve levensstijl te ondersteunen, en ervoor te zorgen dat we gezond zijn en klaar om al onze outdoor avonturen voor de komende jaren te beginnen.”

Add Comment