Prehistorische schattigheid: oude mensen selectief gefokt honden te hebben onweerstaanbare puppy hond ogen

PHILADELPHIA, Pa. — Hoe komen honden aan die onweerstaanbare puppyogen? Het bleek dat het veel moeite kostte van onze voorouders. Onderzoekers geloven dat mensen selectief gefokt de eerste gedomesticeerde honden duizenden jaren geleden om die grote trieste ogen geen hond eigenaar kan nee zeggen tegen te bereiken!

Hun recente studie legt uit dat aanbiddende en smekende uitdrukkingen bij honden eigenlijk bedoeld zijn, zodat ze meer mensachtige gezichten kunnen maken. Hoe meer ze trekken uit die” puppy hond oog ” truc, hoe meer traktaties ze ontvangen — en hoe meer mensen fokte hen om die wenselijke eigenschap gaande te houden.

Het team voegt eraan toe dat het waarschijnlijk duizenden jaren van selectief fokken heeft gekost om deze gezichtsuitdrukking-vormende eigenschap te bereiken. In de studie, analyseerden de onderzoekers de anatomie van kleine spieren gebruikt om gezichtsuitdrukkingen genaamd mimetische spieren te vormen.

Bij mensen, deze spieren voornamelijk functie” fast-twitch ” myosine vezels die contract snel, maar ook vermoeidheid snel. Dit verklaart waarom we snel gezichtsuitdrukkingen kunnen vormen, maar ze niet lang kunnen vasthouden. Spiercellen met meer “slow-twitch” vezels zijn efficiënter voor lange, gecontroleerde bewegingen en niet zo snel moe.

Voor de studie, vergeleken de onderzoekers de myosine vezels in gezichtsspiermonsters van wolven en gedomesticeerde honden. De resultaten bleek dat, net als mensen, zowel honden en wolven hebben gezichtsspieren die meestal snel-twitch vezels, maar wolven hebben een hoger percentage van slow-twitch vezels ten opzichte van honden.

Blaffen en huilen nemen verschillende soorten spieren

Het hebben van meer fast-twitch vezels zorgt voor een grotere gezichtsmobiliteit en snellere spierbeweging, waardoor kleine bewegingen zoals een verhoogde wenkbrauw en de korte, krachtige spiersamentrekkingen betrokken bij blaffen.

Slow-twitch vezels, aan de andere kant, zijn belangrijk voor uitgebreide spierbewegingen zoals die wolven gebruiken bij het huilen. Honden hebben ook een extra spier die afwezig is bij wolven en draagt bij aan de” puppy-hond oog ” expressie.

hondenogen.
Gezichten van een wilde grijze wolf, een Golden Retriever gedomesticeerde hond, en een mens, samen met weefselmonsters van de orbicularis oris spier voor elke soort. Op de foto ‘ s gebruiken de hond en de mens actief de zygomaticus-en orbicularisspieren (let op de omgekeerde lip van de hond, die glimlachend nabootst). De bevlekte spiermonsters onthullen overeenkomsten in spierinhoud tussen honden en mensen die waarschijnlijk bijdragen aan hun gezicht flexibiliteit in vergelijking met wolven.
(CREDIT: Anne Burrows, Duquesne University, top images copyright iStock.)

“Honden zijn uniek ten opzichte van andere zoogdieren in hun wederkerige band met de mens die kan worden aangetoond door wederzijdse blik, iets wat we niet waarnemen tussen mensen en andere gedomesticeerde zoogdieren zoals paarden of katten,” zegt Professor Anne Burrows van Duquesne University in een media-release. “Onze voorlopige bevindingen bieden een dieper inzicht in de rol van gezichtsuitdrukkingen spelen in hond-mens interacties en communicatie.”

“Deze verschillen suggereren dat het hebben van snellere spiervezels bijdraagt aan het vermogen van een hond om effectief te communiceren met mensen,” de auteur van de studie voegt.

“Gedurende het domesticatieproces, mensen kunnen honden hebben gefokt selectief op basis van gezichtsuitdrukkingen die vergelijkbaar waren met hun eigen, en na verloop van tijd hond spieren kunnen zijn geëvolueerd om ‘sneller,’ verder profiteren van de communicatie tussen honden en mensen.”

Het onderzoeksteam presenteerde hun bevindingen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Anatomy tijdens Experimental Biology 2022.

South West News Service schrijver Joe Morgan bijgedragen aan dit rapport.

Add Comment