De meerderheid van de hondenbezitters niet aan de FDA voedsel richtlijnen te volgen, onderzoek onthult

RALEIGH, N. C. — Miljoenen hondenbezitters kunnen onbewust zichzelf en hun huisdieren in gevaar brengen, waarschuwt een nieuwe studie. Onderzoekers van North Carolina State University vond een meerderheid van de Amerikaanse hondenbezitters zijn zich niet bewust van en niet de richtlijnen van de FDA voor veilig voer voor huisdieren en schotel behandeling te volgen.

Studie auteurs geloven landelijke inspanningen om het onderwijs en de uitvoering te verbeteren kan het optreden van bacteriële ziekte en besmetting aanzienlijk verminderen. Het bereiden en hanteren van hondenvoer kan mogelijk een gezondheidsrisico voor zowel mensen als huisdieren vormen. Dit geldt vooral voor mensen met een verzwakt immuunsysteem. Studies hebben tal van voorbeelden van bacteriële ziekte uitbraken geregistreerd bij zowel mensen als honden als een direct gevolg van besmet Hondenvoer.

De richtlijnen van de Food and Drug Administration over het goed en veilig omgaan met Hondenvoer en afwas zijn online beschikbaar. Echter, studie auteurs zeggen dat er beperkte informatie op het internet en het is ook onduidelijk hoeveel mensen zijn zelfs bewust van het risico.

1 op 3 kan worden mengen Hondenvoer en menselijk voedsel

Dus, onderzoekers ondervroegen een groep van 417 hondenbezitters om uit te vinden wat Amerikaanse huisdier ouders weten. Ongelooflijk, minder dan vijf procent waren zelfs op de hoogte van de richtlijnen! Vele anderen, ook al waren ze op de hoogte van de aanbevelingen, hebben deze niet opgevolgd.

Bijvoorbeeld, slechts een derde vertelde onderzoekers dat ze altijd hun handen wassen na het voeden van hun huisdier. Slechts twee derde bereid hondenvoer op een aparte ondergrond van waar ze hun eigen voedsel koken. Met name, zelfs de huidige richtlijnen van de FDA niet vermelden het gebruik van een apart voedsel oppervlak, ondanks het risico van kruisbesmetting.

Vervolgens testte het team 68 hondenvoerschalen voor huishoudelijk gebruik op bacteriële besmetting. Na die eerste testronde splitsten onderzoekers de eigenaren op in drie groepen. Elke groep kreeg verschillende instructies voor de implementatie van de richtlijnen voor voedselverwerking. Wetenschappers testten deze gerechten na een week opnieuw.

Zeker genoeg, gerechten bereid door eigenaren van huisdieren die de FDA ‘s pet food handling richtlijnen geïmplementeerd, hetzij alleen of in combinatie met de FDA’ s human food handling suggesties, toonde aanzienlijk lagere besmettingsniveaus.

Hoewel onderzoekers toegeven dat hun studie relatief klein was, geloven ze dat meer mensen zich bewust moeten zijn van hoe en waarom een goede behandeling van voedsel voor huisdieren zo belangrijk is.

“De meeste eigenaren van gezelschapsdieren zijn zich niet bewust dat voerschalen voor huisdieren een verborgen bron van bacteriën in het huishouden kunnen zijn. Weten hoe dit risico te beperken en de praktijk goede opslag van voedsel voor huisdieren en hygiëne kan zorgen voor een gelukkiger, gezonder huishouden,” studie auteurs concluderen in een media-release.

De studie is gepubliceerd in PLoS ÉÉN.

Add Comment