Avocado ‘ s voor honden? Onderzoek debunks claims superfood is giftig voor huisdieren

URBANA, ziek. – Zijn avocado ‘ s echt giftig en schadelijk voor honden? Een nieuwe studie vindt deze lange tijd claim lijkt slechts een mythe. Een team van de Universiteit van Illinois voegt toe dat het gebruik van het superfood om hondenvoer te maken Huisdieren eigenlijk zou voorzien van een gezonde bron van voeding.

Onder de mensen zijn avocado ‘ s de laatste jaren rocksterren van de voedselpiramide geworden. Verschillende studies hebben verbanden gevonden tussen het eten van meer avocado en het verbeteren van de gezondheid van de darmen, gewichtsbeheersing, en zelfs de bestrijding van kanker. Met zo veel mensen kiezen voor avocado toast voor het ontbijt deze dagen, onderzoekers vroegen zich af of ze konden maken avocado koekjes voor honden.

Het team zegt dat ze dit zouden doen met behulp van avocado maaltijd, dat is de grond, gedroogd, en ontvet pulp, zaad, en huid overgebleven na avocado olie verwerking-het creëren van een vezel voor droog hondenvoer.

Waarom denken mensen dat avocado ‘ s giftig zijn?

Een snelle Google-zoekopdracht levert tal van bronnen uit te leggen hoe avocado ‘ s bevatten een stof genaamd persine die schadelijk is voor honden. Zelfs de ASPCA zegt persin van avocado ‘ s kan braken en diarree veroorzaken als honden consumeren.

Ondanks deze waarschuwingen zegt onderzoeker Maria Cattai de Godoy dat de claims overdreven zijn. In feite was het team niet in staat om detecteerbare niveaus van persine in hun avocado maaltijd te vinden.

“Omdat het uit Brazilië komt, groeien avocado’ s in onze achtertuin. Ze vallen op de grond, en als honden ze te pakken krijgen, eten ze ze op. Net zoals ze doen met mango ‘ s, bananen, of andere vruchten die van nature groeien in ons land. Ik had nog nooit gehoord van een hond die stierf door het eten van een avocado, dus ik was echt nieuwsgierig waarom ze hier als giftig werden beschouwd,” zegt Cattai de Godoy, universitair hoofddocent bij de afdeling Dierwetenschappen aan de U of I, in een universiteitsuitgave.

“Als je kijkt naar de literatuur voor avocado toxiciteit, alles wat er bestaat zijn een paar case studies. Honden gemeld te hebben een voorliefde voor avocado toonde enkele tekenen van toxiciteit, maar de case reports kon niet bewijzen avocado veroorzaakt deze symptomen. Er zijn veel ongecontroleerde factoren in deze gevallen.”

Bovendien konden onderzoekers geen significante hoeveelheid direct bewijs vinden dat persine in avocado ‘ s honden ziek maakte. In die studies werd ook niet gedetailleerd aangegeven waar de persine was geconcentreerd in de avocadoplanten of de vruchten zelf. Bovendien, geen van hen onderzocht persine niveaus in avocado maaltijd.

Persine breekt snel af

Een diepere analyse van de verbinding bleek waarom onderzoekers konden geen persine vinden in hun nieuwe hond vezel.

“Persine lijkt qua structuur op een meervoudig onverzadigd vetzuur, wat betekent dat er veel dubbele bindingen zijn”, legt Cattai de Godoy uit. “Ze zijn niet erg stabiel; warmte en licht kunnen ze afbreken. Verwerking is zeer waarschijnlijk het afbreken van persine, dat is waarschijnlijk de reden waarom we het niet zien in de maaltijd.”

“In feite was de concentratie zo klein in de avocado maaltijd dat het buiten ons standaard curve lineair bereik lag, wat betekent dat het onder detectieniveau lag. We hebben echter detecteerbare hoeveelheden persine in het rauwe fruit waargenomen, inclusief de schil, pulp en pit.”de projectleider gaat verder.

Een nieuwe bron van voedingsstoffen voor pups?

Na de conclusie dat avocadomeel veilig was om aan honden te voeden, voerde het team drie verschillende vezelbronnen aan een groep beagles: avocadomeel, bietenpulp en cellulose. In een twee weken durende studie hebben de auteurs van de studie geen tekenen van toxiciteit of angst geregistreerd bij de honden die avocadomeel aten.

Zoals voor de andere twee industrie normen, cellulose is een onoplosbare vezel die fecale bulk creëert. Bietenpulp daarentegen is volgens Cattai de Godoy de goudstandaard vezel in huisdierenvoer. Het is een mix van oplosbare en onoplosbare vezels die goede darmbacteriën voedt terwijl ook het bevorderen van fecale bulk.

Bij het vergelijken van de drie als een gezonde vezelbron, het team vond avocado maaltijd valt midden tussen cellulose en bietenpulp.

“Vezelrijke diëten zijn niet altijd smakelijk voor huisdieren, maar dat is niet wat we zagen. De honden aten genoeg voedsel om aan hun energiebehoefte te voldoen of te overtreffen. De hoge opname van avocadomeel [about 19%] was aanvaardbaar voor hen, ” zegt Cattai de Godoy.

Kunnen andere avocado bronnen nog steeds giftig zijn?

De onderzoekers merken op dat ze alleen getest persine niveaus van een bron van avocado maaltijd. Deze niveaus kunnen variëren afhankelijk van de cultivars en verwerkingspraktijken die bedrijven gebruiken — die de avocado-industrie niet standaardiseert. Echter, Cattai de Godoy zegt dat de bevindingen tonen avocado ‘ s kunnen net zo gezond voor huisdieren als ze zijn voor mensen.

“Als je een tool die niemand heeft gekeken naar en het is economisch en zeer overvloedig, waarom niet gebruiken? Voor zover we kunnen zien, lijkt het een veilig ingrediënt te zijn. We zien geen signaal voor persine in avocado maaltijd, en er is niet echt een robuuste literatuur die wijst naar persine als een echte toxine voor honden of katten” concludeert ze. “Ik denk zeker dat er nog werk te doen is om te zeggen dat er geen zorgen, vooral als we het geven van het verse fruit. Maar volgens onze studie, Ik denk dat avocado maaltijd is een veilige inzet en kan effectief worden gebruikt als een enige bron van voedingsvezels of in vezelmengsels.”

De studie is gepubliceerd in de Journal of Animal Science.

Add Comment