Mensen besteden meer aandacht aan advertenties wanneer ze voorzien van honden en katten

COLUMBIA, S. C. — Nu kunnen de meesten van ons de Doelhond herkennen — ik bedoel, wie kan die puppyogen weerstaan? Blijkbaar niet veel mensen, volgens een nieuwe internationale marketing studie. Onderzoekers concluderen dat het toevoegen van honden of katten aan promotionele advertenties maakt mensen meer te popelen om een doel of product na te streven. Ze waren ook meer bereid om risico ‘ s te nemen bij het nemen van een beslissing.

“Deze effecten komen voor omdat ervaringen met blootstelling aan huisdieren consumenten herinneren aan de stereotiepe temperamenten en gedrag van de gezelschapsdieren,” legt Lei Jia, lead study auteur in een verklaring.

Andere bedrijven zoals Microsoft en Wells Fargo hebben ook opgepikt op het geheim van het krijgen van de aandacht van mensen. In 2020, Microsoft featured honden in hun vakantie commercial over het verspreiden van vreugde en goed Fargo featured een kat reclame over verdachte kaart activiteit waarschuwingen.

In de nieuwe studie werd gekeken naar de vaardigheden van consumenten om beslissingen te nemen wanneer ze een advertentie met een hond of kat bekeken, versus het herinneren van hun ervaring met het spelen met een hond of kat. De bevindingen tonen mensen waren meer kans om meer risico ‘ s te nemen, zoals een volatiele aandelenoptie en meer geld in te zetten wanneer advertenties gekenmerkt een hond of kat als woordvoerder.

Honden – en kattenadvertenties waren het meest behulpzaam als ze een promotiebericht met een enthousiaste toon hadden. Interessant, het onderzoeksteam vond ook mensen die honden hadden meer kans om op te zoeken promotie-gerichte woorden op het internet en meer kans om besmet te raken van COVID-19.

“Ten eerste moeten marketeers overwegen om hun reclameboodschappen anders te maken of verschillende producten en diensten aan te bevelen wanneer ze zich richten op consumenten, afhankelijk van hun situaties waarin huisdieren worden blootgesteld. Om bijvoorbeeld de effectiviteit van reclame-oproepen of communicatieberichten te verbeteren, moeten marketeers promotie-gerichte doelen zoals winsten en non-winsten benadrukken als ze gericht zijn op hondenbezitters of nadat consumenten worden blootgesteld aan honden of hond-featuring stimuli zoals in een advertentie,” legt studie coauteur Xiaojing Yang, een universitair hoofddocent marketing aan de Darla Moore School of Business van de Universiteit van South Carolina uit.

“Omgekeerd moeten ze zich richten op preventiegerichte doelen, zoals verliezen en niet-verliezen als ze kattenbezitters nastreven of na consumenten die worden blootgesteld aan katten of kat-featuring stimuli,” vervolgt hij. “Belangrijk, onze bevindingen laten zien dat dit advies geldt, zelfs als het geadverteerde product of dienst heeft niets te maken met huisdieren of producten voor huisdieren,”

De onderzoekers suggereren dat de bevindingen marketingstrategieën kunnen vormen voor bedrijven die producten verkopen. Daarnaast zeggen ze dat het opnemen van meer katten en honden in covid-19 advertenties effectiever zou kunnen zijn in het verspreiden van de boodschap over preventief gedrag voor het snijden van transmissie.

De studie is gepubliceerd in de Sorteer op prijs: hoog naar laag.

Add Comment